Österrike


Jag är nu här i österrike och jag och en kompis har tillbringat de första dagarna i ett fransiskankloster. Kanske inte den mest typiska semesterorten men jag måste ändå säga att det har vart väldigt trevlig och mycket familjär stämning. Det funkar så att klostret är öppet för alla som vill komma. Som gäst så hjälper man till i hushållet på förmiddagen (laga mat, bygger eller fixar nått på något hus, klipper gräsmattan etc.) och eftermiddagen är man ledig. Man ber tillsammans med dem tre gånger per dag, morgon, lunch och kväll. Det finns både systrar och bröder och vanliga människor som bor här, och också tillfälliga gäster som vi. Och man betalar hur mycket man vill, dvs. man lämnar en frivillig gåva när man lämnar stället. Man kan säga att det är lite speciellt, det brukar inte vara så här, tvärt om! Det är det enda klostret som funkar så i hela österrike. Och de andra fransiskanmunkarna här tycker att dom är tokiga som gör så, men det funkar tydligen. Och det är kul!

     Anna och jag hade turen att vara här samtidigt som en kille från Ungern. Vi har hängt lite, vandrat upp i ett närligande berg med slottsruiner på, gått och badat... tyvärr är inte vädret det bästa, det regnar flera gånger varje dag, men vi gick i alla fall och bada. Ibland är det nästan roligare när det är dåligt väder för då gör man något kul utav det. Killen från Ungern, Vincent hade autostoppat (säger man så?) från budapest hit. En inspirationskälla om man vill resa billigt. Man kanske kan göra Autostoppluff istället för tågluff nångång! Han var här typ tre veckor för att lära sig det fransiskanska levnadssättet och för att lära sig bättre tyska.


Vi badar så fint!






Klättring finns alltid på agendan numera :)



Idag var anna och jag ansvariga för lunchen så jag gick ner till trädgårdetn och plockade färska rabarber och sukini. Sukiniväxten är förövrigt en jättefin planta! Och vilken känsla att äta så färska grönsaker.


Kommentarer
Postat av: Ankan

Guud va mysigt Julia! ^^

Å vilken fin tröja du har på sista bilden, bra att du gör lite raklam för Uppsala universitet! =D

Kramar!

2009-07-08 @ 22:37:28
URL: http://ankanankan.blogg.se/
Postat av: julia patey

Jo eller hur :) locka studenter likssom

2009-07-12 @ 21:47:04
URL: http://justjulie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0