Sugen på en blind date?

1. matlagning
2. tyskaglosor
3. annikas vykort

Jag lagade mat idag. det blev en allmän spontaninspirerad rätt bestående av kol, ingefära, zuccini, vitlök, lök, green curry pasta, ägg och soya, alltför mycket soya... Eftersom jag hade i lite för mycket soya så tog jag i ganska mycket ägg också (5) så det blev en liten spansk tortilla de patatas men utan patatas. Till smaken var det helt okej men jag är ganska glad att jag inte hade någon över på middag. Om jag nu hade det vore det bra om perssonen i fråga hade ögonbindel på sig, så att den vågade äta min härliga mat. Jag har för mig att det är en ganska vanlig företelese. Blind date heter det väl? Jag har aldrig vart på en sådan dock. Min korridorskompis var väldigt överseende med min mörka mat, hon rådde mig att ta creme fraische till. tack för tipset Madeleine! utan det hade röran nog fortfarande varit lite salt.

Sen kom M. på en oslagbar idé, nämligen att vi skulle skriva upp tyskaglosor på vår anslagstavla, likssom för att lära oss. Hon pluggar tyska och jag har pluggat tyska. Tur att man hamnat med någon som har lika sällsynta intressen som jag, så istället för att sitta och snacka eller spela spel så började Madeleine förhöra mig på sina glosor, och jag skulle veta artikeln också. Gjorde fel på 2/3 av artiklarna minst, men det var kul att vässa ordinlärningshjärnhalvan lite det var länge sen.

Sen sa Madeleine till mig, har du sett Julia att du fått vykort. Adresserad från nya Zeeland till:
Julia Patey
Kyrkan bredvid VG
Uppsala
Sweden
*Julia jobbar på posten i Uppsala ibland
ps: Hoppas detta kommer fram!

Tur att det kom fram i alla fall det skickades 6/1. TACK ANKAN DU ÄR BÄST!



Tisdag

Dagen började med en föreläsning i CAD, den var väldigt seg och vi lärde oss inget för ingen kunde öppna något template som man behövde för att rita väggar och sånt, puh, fick tid att facebooka iaf.
På eftermiddagen kom Robert förbi och vi pluggade mekanik respektive stålkonstruktion förutom det snacka vi mekanik, musik och utlandstudier. sen åt jag min nyttiga lins+rödbetor+fetaostsallad, och sen gick jag på vardagsmässa. Mot kvällen kände jag mig hurtig nog att dra iväg till gymmet. Det blev lite boxning med Robsen igen.

O just ja, jag lyckades laga min gitarrsträng som gått av, trodde jag skulle behöva köpa en ny men det var bara att snurra av den och knyta fast den snutten som var kvar igen, strängen var tillräckligt lång så det räckte med marginal. Kände mig lagom händig

Pyramidsystem

Jag har under den senaste tiden hållit på och bli indragen i ett pyramidspel och har kommit på hur fel det höll på att gå. Pyramidsystem fungerar så att man väver in fler och fler i en gemenskap som handlar om att tjäna pengar. Det funkar ungefär så här: Man utvecklar fram en hyfsat bra produkt, typ kosttillskott, hälsovård eller något annat. Sedan startar man pyramiden. En person får 3 underkunder som i sin tur skaffar 3 underkunder som i sin tur skaffar sina osv. De är alltså både kunder och försäljare samtidigt. det går från 3 till 9 till 27 osv. För varje underkund man skaffar får man säg, 500 spänn, mindre i början och mer i slutet. Systemet göt att dom som är över tvingas hjälpa dem som är under för egen vinning för att dom kommar tjäna mer pengar. Att köpa in sig i systemet kostar typ 4000 varibland du får alla produkter. Men du ska ju få tillbaka allt det plus lite till när det väl börjar komma igång, kan vara kämpigt och gå trögt i början men mot slutet går det nästan ansträngslöst efterssom du har både folk över dig och folk under dig som jobbar, fixar kontakter och du får del av kakan efterssom du börjar få fler och fler under dig. Alla tjänar pengar, det är ett win.win system. Låter ju bra, precis som pyramiden ökar exponeciellt ökar också din inkomst exponenciellt, bra sätt att tjäna pengar, och du förespråkar ju bara nyttiga saker. Men, nackdelarna är många varmed jag är glad att fick lite vett mot slutet.

Nackdelar: Rent matematiskt, gissa hur många led som behövs för att hela världen ska bli inblandad i detta. 30 000? 560 eller 21? Okej, det kan ju vara en tävling, förbjudet att slå på miniräknaren, vinnaren får välja mellan en kram eller en godis. Hur som helst så är poängen att det finns något slut. någonstans. Detta innebär att även om jag lyckas tjäna pengar på det så finns det alltid (med 100% sannolikhet) några som kommer betala in sina 4000 och inte lyckas få någon kund, och inte tjäna några pengar kanske för att hela världen redan är med i det, kanske för att världens gräddtopp som är ca 1/3 (inberäknat dig och mig), eller bara de som är pengagiriga nog är med. Hur som helst så finns det ett stopp någonstans. Efterssom pyramiden växer exponetiellt så är de antalet som inte tjänar något långt många fler en de som tjänar. Pengarna måste ju komma någonstans ifrån

Anledning 1: Det är alltså oetisk, jag tjänar på att flera andra inte tjänar.

Men det är bara en av nackdelarna, förutom det så går det ju ut på att man jobbar med sitt eget kontaktnät, man får med dom man känner helt enkelt. Hur bra är det egentligen att beblanda jobb och pengar med privatliv? Folk känna sig utnyttjade. Om man sätter in någon i systemet när "marknaden är mättad" kommer de kanske ha det emot en att man har lurat in dem. dessutom så finns det olika matchningsystem som gör att man får extrapengar om man är den som skaffar kontakten även om man sätter in den i någon av sina undermän. Så man kan lura dit nån man bryr sig om även om man sitter högt upp

2. Man kan alltså ha onödiga pengatvister med kompisar

Senm vad vill jag egentligen lämna för spår efter dig i världen, att jag lyckats få folk att äta hälsoprodukter eller något annat som jag brinner mera för? Vad vill man få för relation till dina kompisar? känna dig som på affärsmöte med dem eller att kunna slappna av och regenerera krafterna för nästkommande arbetsvecka?

3. Du minskar alltså din trovärdighet som persson och vän.

Fördel: Du har möjlighet, om du är tidigt nog ute att tjäna mycket och lättförtjänta pengar.

Slutsats: "Kärleken till pengar är roten till allt ont" -bibeln
observera att det är kärleken till, och inte pengarna själva det handlar om. Pengar är annars något väldigt nyttigt: en symbol för allt gott materiellt som vi vill ha.

Jag vill gärna ha mycket pengar men man får se till att spela schysst och med det som håller i längden, vänskap är viktigare än pengar!

Bloggandets återkommst

Igår var jag i min mammas nya lägenhet i Stockholm. Det var sån skön känsla när jag fick gå in där och få gå på toa. Har ni någonssin tänkt på det, man kanske går från visning till visning och är jättenödig. I varje hus du går in i finns det en toalett (förhoppningvis) men du får inte gå på någon av dom utan istälet får du kila iväg till en kioskocafé som precis har fått problem med toan och inte har någon. Gamla minnen, kanske inget folk brukar råka ut för, men jag har gjort det.

En annan ku grej som händer är att TV4 har kontaktat CAMBIUS som jag är ansvarig för och dom vill göra ett reportage med oss och med några utbytesstuenter angående svårigheter i att lära sig svenska. Min inställning till det: Kul! all publicitet är bra publicitet, hoppas det går vägen bara, inspelning nästa vecka.

Tjolahopp, nu börjar en skoldag som jag trodde skulle börja kl 13 och sluta kl 15 men som i själva verket börjar 10 och slutar 17. Hur kan det gå så fel?

RSS 2.0